Ki vagy te, Andi?

Író, tréner, társkereső coach vagyok,

a Szabad Vagyok Program megalkotója.

Friss topikok

Az elmúlt néhány napot a kapolcsi Művészetek Völgyében töltöttem. Kapolcson van valami varázslat, amelynek pontos receptjére még nem tudtam rájönni: az emberek kedvessége, a laza fesztiváli hangulat, a fellampionozott utcák, és a dübörgő koncertek mágikus eleggyé állnak össze, amelyet az ember magával vihet, vissza a pesti betontengerbe.

De ha már varázslatról van szó, idén egy különleges szerelmi varázsláson vehettek részt azok, akik keresik, de nem találják a párjukat, illetve akik már kinéztek valakit maguknak, és szeretnének kicsit "ráerősíteni" a folyamatokra.

Joó Emese, a Néprajzi Múzeum koordinátora a kapolcsi kastély kispincéjében évszázadok szerelmi mágiáit gyűjtötte össze a jelenkor szerelmesei számára és gyúrta össze egy 13 perces "interaktív szerelmi varázslattá".

A 13 perc alatt sokféle módon próbálkozhatott meg a társkereső a szerelem bevonzásával. Először is egy kupica fűszeres bor megkóstolása után egy aranykeretes tükörbe bele kellett rajzolni az áhított kedves képét. Ezután meg kellett gyújtani egy gyertyát, és köré sót kellett hinteni. Ezután egy másik gyertya fényében a pince plafonjáról le kellett egy picike vakolatot kaparni, onnan, ahová az árnyékunk vetődött. A népi hiedelem szerint az árnyékban ott van az árnyék tulajdonosának esszenciája is, tehát a lekapart porban mi magunk is benne vagyunk. Ezt a port ott helyben belesütöttük egy mézeskalács szívbe - ezt ha megetetjük a kinézett illetővel, akkor szerelmi kötés jön létre. Míg a mézeskalács sült - csak hogy biztos legyen a dolog - az illető nevét háromszor egy lakodalmas edénybe bele kellett suttogni.

A pincében imbolygó gyertyafények, a fűszeres bor, a sülő mézeskalács illata és a szerelmes zene megtette a hatását - valóban elvarázsolva jött ki onnan mindenki.

Valld be: Te kipróbáltál már valamiféle szerelmi varázslást?

Bár varázslás nem lesz, de szeptembertől indul a Társkereső Műhely azoknak, akik keresik, de nem találják a párjukat. Ha érdekel, és még nem vagy feliratkozva, kérd most a "Társkeresés indul!" ingyenes modult. Azért, hogy egy hullámhosszon legyünk, a Műhelybe ugyanis csak olyanok jöhetnek majd, akik elolvasták a modul leckéit.

Update:

Most kaptam egy e-mailt egyik olvasómtól, idézem:

"Tudod egyáltalán milyen káros következményei vannak a szerelmi kötésnek...?
Tudod egyáltalán, hogy soha semmilyen módszerrel nem vágható szét a kötelék és 
egész életükre együtt maradnak, ha már nem is szeretik egymást...mivel a kötelék tartja össze őket ?
Emberek életét keserítitek meg ezzel az e-mail-lel..."


Figyelem! Félreértés ne essék: a fenti "szerelmi varázslás" népszokások gyűjteménye volt, és nem boszorkány mutatta be őket, hanem a Néprajzi Múzeum koordinátora. A magam részéről nem hiszek semmiféle boszorkányságban, és a cikk csupán szórakoztatási célokat szolgált. A Szabad Vagyok Tanfolyam mentes mindennemű ezotériától, pusztán a józan észre támaszkodik és az évszázados tapasztalatokra ;-)

Az meg hogy két ember együtt marad úgy, hogy nem szeretik egymást, az nem valamiféle boszorkányos kötés eredménye, legfeljebb a kényelemé vagy a gyávaságé.


Címkék: társkeresés

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr902184217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sarkadi Kriszta · http://igazabolszerelem.hu 2010.08.03. 19:46:58

Nagyon sokféle varázslást kipróbáltam már, és mindegyik működik. A varázslat ugyanis nem más, mint egy fókuszált szándék. Varázsolsz akkor is, amikor a Feng Shui alapelvei szerint átrendezed a szobádat; varázsolsz akkor is, amikor altatódalt énekelsz a gyermekednek; varázsolsz akkor is, amikor szíved szeretetével ételt készítesz a kedvesnek; varázsolsz akkor is, amikor pozitív megerősítéseket mondogatsz, és varázsolsz akkor is, amikor elsuttogsz egy imát.

Minden varázslat, szertartás és rituálé célja a szándékunk erőteljes kinyilvánítása. Ha papnő vagy "boszorkány" vezeti, ez felerősítheti a létrejövő energiateret, ám ez nem szükségszerű - mindenki saját maga is alkalmas bármilyen varázslat levezetésére.

Azt olvastam valahol, hogy a valódi boszorkányok legelső alapelve ez: Ne árts! Márpedig ártunk, valahányszor közvetlenül bele akarunk avatkozni valaki más életébe. Épp ezért egy igazi papnő vagy boszorkány sohasem vállalkozna arra,hogy szerelmi kötést hozzon létre - sem magának, sem másnak.

De abban szívesen közreműködik, hogy segítsen megtisztulnod régi sérelmeidtől, amelyek megakadályozzák, hogy megérkezzen az életedbe a szerelem; hogy elégesd a félelmeidet és a kétségeidet, amelyek miatt nem hiszel magadban; hogy dallal és tánccal megünnepeld saját szépségedet.

Ez mind varázslat, amelyre te magad is képes vagy, és amelyre szívünk mélyén mindannyian vágyunk. De oly sok téves hiedelem kapcsolódik hozzá, hogy ritkán merünk élni saját varázserőnkkel.

Nekem rengeteg örömet okoz a csodák és a varázslatok világában élni!

Randi Andi · http://szabadvagyok.blog.hu 2010.08.04. 09:41:04

Kedves Kriszta!
Amit Te írtál, az a "varázslat", "papnő" és stb. fogalmaknak az eléggé laza kezelése, afféle játék a szavakkal. Ezzel az értelmezéssel a pszichológust is nevezhetjük "papnő"-nek, illetve az összes céges küldetésnyilatkozatot "varázslásnak", hiszen abban is egy erőteljes fókuszált szándék van leírva.
Bármit nevezhetünk csodának egy kismacskától kezdve egy őszi falevélig. Ekkor azonban teljesen elveszítjük a szó jelentését és már nincs miről beszélgetni annyira tág az értelmezés.
süti beállítások módosítása